Leeshoek inrichten
28-11-2016

Gastblog door Maaike, Petitefleur - Sinterklaas is weer in het land en mijn favoriete kado om te geven zijn toch altijd wel kinderboeken. Die blijven mooi. Soms blijven ze even in de kast liggen, om vervolgens een paar weken later weer volop gelezen te worden. Ze prikkelen de fantasie van kinderen en je kan de mooiste avonturen beleven tijdens het lezen van de boekjes. Het is dan ook superleuk om een fijn leeshoekje te maken in de kinderkamer. Een plekje waar je kindje zich even terug kan trekken en heerlijk kan wegdromen in een andere wereld.

 

Een leeshoek maken

Een leeshoek is in principe best snel gemaakt, kijk maar eens hieronder. Er zijn veel verschillende manieren waarop je een mooi leeshoekje zelf kunt maken.

Leeshoek kinderen

Leeshoek inspiratie | Foto's via Pinterest

Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een huisje. Heel leuk, want die kan je lekker knus maken met kussentjes en wat speelmatrasjes van bijvoorbeeld Nobodinoz, (lidor.nl).

>> Vind diverse Bedhuisjes bijvoorbeeld via Petite Amelie, Slaaphuisje.nl of bijv. via Lidor <<

Leeshoek inrichten

Leeshoek maken | Foto links Fleursdamelie | Overige foto's Pinterest

Als je het leeshoekje meer een sprookjesachtige uitstraling wilt geven dan is een hemeltje prachtig, van bijvoorbeeld numero74. Voor een nog sprookjesachtige uitstraling kan je (led)lampjes toevoegen, dit geeft een heel mooi effect. Wat je tegenwoordig ook veel ziet in kinderkamers is een rotan hangstoel. Erg praktisch ook, want ze nemen niet zoveel ruimte in beslag. Plaats er dan wat mooie kussentjes in en je hebt een heerlijk plekje om te lezen.

Leeshoek maken

Leeshoek inrichten | Foto's via Pinterest | Foto rechts Avenue Lifestyle

Om een kinderleeshoek helemaal af te maken zijn er verschillende wandplankjes verkrijgbaar waar je de boekjes op kunt presenteren. Tegenwoordig zijn de boekjes vaak zo prachtig geïllustreerd, dat het zonde is om ze niet te tonen in de kinderkamer. Heb je een kamer in een bepaald thema? Dan is het misschien leuk om de boekenkast ook mee te nemen in het thema, zie de foto van de superheldenkamer. Een leeshoekje hoeft helemaal niet veel ruimte in te nemen, een paar plankjes aan de muur en een fijn zithoekje zijn vaak al genoeg om een geschikte leeshoek te maken. (wandplankjes ikea en woonexpress.nl) Heb je veel kastruimte nodig in de kamer? Dan is het misschien ook een idee om een leeshoekje te maken in de kast, zoals op de foto hierboven heel mooi is gedaan, het is echt een heel knus hoekje geworden. Je kan ook kiezen voor een tipi, die zijn ook heerlijk knus en erg geschikt om even helemaal in je eigen wereldje te zijn. (tipi, sukha amsterdam). Dit is een vrij grote maar je hebt ze ook kleiner.

* * *

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen "inrichten kinderkamer" > gebruik een ledikant matrasje als leeshoekje

Maaike