Werkplekje zelfmaken
19-12-2013

Werkplekje zelfmaken. De babykamer van Olivia wordt langzamerhand een peuterkamer. Commode en ledikant zijn verkocht en het peuterbed staat al een tijd in haar kamer. Olivia is net 3 maar wil het liefste alles kunnen wat haar grote zus van 5 ook kan. En aangezien haar grote zus een schoolbank heeft leek het ons leuk om Olivia ook een werkplekje te geven. De kamer van zus Jula is een stuk groter dus een bestaand bureau is te groot voor deze kinderkamer. Een plank op maat aan de muur leek me een goede oplossing.

 

Werkplekje voor de kleine kinderkamer zelfmaken

Bij de bouwmarkt koop je kant en klare planken per stuk verpakt. Ik koos in dit geval voor een plank vurenhout van 80cm x 30cm x 18mm. De 2 hoeken aan de voorkant liet ik er direct afzagen (zet een rond blik verf op de hoeken en trek met een potlood langs de ronde pot). Met een metalen plankbeugel (kleur en grootte naar keuze) hang je de plank aan de muur. 

 

werkplekje zelfmaken

Werkplekje zelfmaken vervolg

Het metalen wandkastje vond ik een tijd geleden bij de Hema. De zijkanten heb ik wit gespoten. Voor een kleine kinderkamer zoals die van Olivia is het slim om een wandkastje zoals deze op te hangen. Doordat de zijkanten open zijn lijkt de wandkast hier niet te massief. Onder het bureautje hebben we een hoge kinderstoel gezet. Hier klimt ze nu al zelf op waardoor dit werkplekje lang meegaat.

 

Verkoopinformatie (let op ouder blog / niet allemaal meer leverbaar) werkplekje: Poster uil in lijst; Rosie Harbottle | Stoffen opbergdoos | Konijnlamp | Metalen wandkast

 

werkplekje zelfmaken

In het kastje staan koffertjes voor diverse prullaria en staan en hangen de Origami vogeltjes van Djello

Verkoopinformatie: Origami vogels en vossen | Posters en kaarten

 

Resultaat werkplekje

 

 

werkplekje zelfmaken

  

werkplekje zelfmaken

 

Meer inspiratie vind je hier:

- Inspiratie voor een kinderburo

- Lees ook mijn flair blog "een werkplekje in de kinderkamer"

 

 

Zelfmaken