Kinderkamer delen / Babykamer delen
5-5-2011

Lees in dit blog hoe je de kinderkamer kan delen. Tips en advies voor zowel het delen van de kinderkamer voor een tweeling of voor kinderen in verschillende leeftijden.

Kinderkamer-delen Babykamer delen
 
Let op, dit is een ouder blog. Helaas zijn de meeste producten niet meer te bestellen.
 
1. Ledikant steigerhout 2. Bedstee steigerhout 3. Siergordijn Ikea rode stip 4. Behangbeest Inke Olifant 5. Behangbeest Inke baby olifant 6. Wandarmatuur Julie Plottier 7. Boekenkast Ikea 8. Lampenkap Julie Plottier 9. Bed 10. Tapijt met bloemen Miho 11. Tapijt met bloemen Miho
 
Hoe richt je de kinderkamer in wanneer er meerdere kinderen in gaan slapen? Er is een verschil tussen bijvoorbeeld kinderen van dezelfde leeftijd (tweeling/meerling) en kinderen van verschillende leeftijden.

Bij het inrichten van de babykamer voor de tweeling is het grappig om dezelfde bedjes te spiegelen, wanneer je de ruimte hebt. Voor de wanden adviseer ik 1 kleur en/of 1 soort behang kiezen. Dit is mogelijk omdat de kindjes in dezelfde leeftijd zijn, waardoor je er een echt gezellige babykamer of peuterkamer in 1 stijl van kan maken. Om er toch een creatief geheel van te maken kies je voor verschillend beddengoed (dezelfde kleur/ander motief), vloerkleedjes (dezelfde stijl/ander motief foto 10&11). Ook kan je je uitleven met verschillende accessoires zoals posters, lijstjes etc.

* Tip: zoek een merk op wat je erg aanspreekt en bestel uit 1 lijn verschillende accessoires met dezelfde kleurnuances (bijvoorbeeld de lampen van ontwerper Julie Plottier (foto 6&8) of verschillende kleurnuances met hetzelfde patroon.
 
Het inrichten van de kinderkamer voor kinderen in verschillende leeftijden is een leuke uitdaging. Ik zou hier kiezen voor 2 stijlen binnen 1 ruimte. Voor beide kindjes een eigen stijl (denk er wel om dat het 1 geheel blijft). Je kan kiezen uit 2 soorten behang met dezelfde kleur (nuances) maar met een ander patroon. Of voor 2 behangbeesten. In dit geval moeder olifant (foto 4) en babyolifant (foto 5), erg leuk wanneer het baby zusje bij grote zus op de kamer komt.
 
Het oudere kindje kan je meer privacy geven door te kiezen voor een bedstee (ook zelf te bouwen onder een schuine wand). Hierboven een voorbeeld van een bedstee gemaakt van steigerhout(foto 2). Afhankelijk van de leeftijd van het andere kindje kan je kiezen voor een ledikantje in hetzelfde materiaal (in dit geval steigerhout, foto 1), of wanneer je over de ruimte beschikt voor ieder kindje een eigen bedstee.
Je kan ook de kamer in 2-en delen door een grote kast in het midden te zetten, of bij weinig ruimte een kleine kast (foto 7) die de kamer in 2-en splitst. Achter de kast laat je 2 soorten behang bij elkaar komen. Je kan zelfs de achter-binnenwand van de boekenkast in 2-en splitsen d.m.v. verf en wanneer je dit helemaal door wilt voeren verf je ook de vloer in 2 tinten, de scheidingslijn is het midden van de boekenkast!
 
 
- Helaas zijn de linkjes niet meer werkzaam, ivm een ouder blog. Lees graag onze nieuwste kinderkamer blog's -