Roos

Hieronder vind je de gastblog's van Roos Eldering (Styling By Woed) voor Kinderkamerstylist.nl

Peuterkamer jongen
31-5-2017

Gastblog door Roos Eldering - Pepijn, mijn zoontje, is nu een echte peuter. Ik vond het dan ook tijd om zijn ledikant te verruilen voor een peuterbedje, en de commode weg te doen. Een ledikant is zo vervangen door een ander bedje, maar wat zet je neer op de plek waar eerst een grote commode stond? Lees hieronder snel verder over de mini make-over van Pepijn zijn Little Man Cave! Van kleuterkamer naar peuterkamer jongen.

Van kleuterkamer naar peuterkamer

Before. Dit wás de babykamer van Pepijn

 

Van babykamer naar Peuterkamer jongen

Om het kamertje wat knusser te maken heb ik gekozen om op de muur waar de commode stond een lambrisering te schilderen. De kleur, armygreen (zie foto hieronder) van vtwonen. Ik vind dit een erg stoere kleur maar deze groen heeft ook een zachte uitstraling. Hoe verf je een lambrisering:

1. Muur en plinten schoonmaken

2. Plinten afplakken

3. Hoogte bepalen van de lambrisering

4. Een lijn aftekenen op de muur

5. Boven deze lijn afplakken met schilders tape

6. De zijkanten afplakken met schilders tape

7. Alle randen met een fijne kwast schilderen

8. Daarna met een roller de lambrisering schilderen ( 1 of 2 lagen naar wens)

9. Tape verwijderen

10. Klaar en inrichten maar!

Lambrisering maken peuterkamer

Stap voor stap. Lambrisering in de peuterkamer maken.

 

Nadat ik de lambrisering geschilderd had, ben ik begonnen met het opnieuw inrichten van de wand. Het idee voor een eigen speeltafel op Pepijn zijn peuterkamertje leek me al een langere tijd leuk. Ik heb ervoor gekozen de lange speeltafel die in de huiskamer stond op zijn kamertje te zetten. Deze past qua kleur perfect en doordat de tafel zo lang is oogt de kamer ruimtelijker dan wanneer je een klein tafeltje neer zou zetten. Ik heb het kapstokje dat boven de commode hing weggehaald nu deze geen functie meer heeft. Ik ben op zoek gegaan naar een leuk en stoer alternatief voor aan de muur. Zo vond ik de tekenrol met leren lussen van Handles & More. Deze rol is de perfecte vervanger! Naast het feit dat de tekenrol er super stoer uitziet kan Pepijn ook lekker kleuren op zijn tafeltje. Is de tekening klaar, dan scheur je het papier makkelijk aan de onderste leren band af! Ideaal! Ik heb gekozen voor de kleur vaalgroen. 

tekenrol peuterkamer

Tekenrol (kleur vaalgroen) ophangen in de peuterkamer jongen

 

Afstylen van de peuterkamer

Nu de tekenrol op zijn plek hangt is Pepijn zijn speelgoed aan de beurt. Op de speeltafel heb ik het speelgoed gezet waar hij het vaakst mee speelt. Een oude ijzeren legerkoffer wordt nu gebruikt als opberger voor zijn favoriete knuffels. Als nachtlampje heb ik gekozen voor een wereldbol, deze lamp geeft fijn licht en is ook nog eens super leuk om mee te spelen! Pepijn heeft nu een eigen hoekje in zijn kamer waar hij lekker kan spelen en kan kleuren op zijn tekenrol. Door wat kleine veranderingen en met een minimaal budget is Pepijn zijn kamertje een echte Little Man Cave geworden! 

Jongens peuterkamer

Product info, peuterkamer jongen: Tekenrol | Stoeltje | Rond Kleed | Wereldbol | Ansichten via Petite Louise (belle en boo & Ruth Hengeveld), Kaartje of Kip

Peuterkamer jongen

Product info: Vlaggenlijn num.74 Lidor | Vliegtuig | Tafel zelfgemaakt | Oud stoeltje | Rond kleed

Wereldbol | Ansichten Petite Louise (Belle & Boo en Ruth Hengeveld) en Kaartje of Kip

 

Gastblog door "Styling by Woed"

+ + +

Lees meer blogs van Roos

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen, blog "Kleuterkamer jongen" of de binnenkijker "peuter slaapkamer jongen"


Bekijk reacties (5)

Diy bloemenletter
2-10-2017

Gastblog door Roos Eldering - Onlangs kocht ik voor een stylingopdracht wat droogbloemen bij de Intratuin. Wat een super mooi product om mee te werken! Dat ik daar nog niet eerder iets mee heb gedaan! Omdat ik nog wat bloemen over had wilde ik hier graag iets mee doen voor op Lotte haar kamertje. Tijdens het brainstorm wist ik het ineens! Ik volg Olga Prinku nu al een tijdje op instagram. Zij maakt prachtige creaties met droogbloemen. Zo werkt zij met borduurringen en tule. Op deze manier borduurt zij prachtige bloemtaferelen. Omdat ik me graag laat inspireren en niet wil kopiëren wilde ik er mijn eigen draai aan geven. Al een tijdje worden letters en namen van kinderen gebruikt als een leuke manier van decoreren in kinderkamers. Je ziet ze als neonlicht, van karton, metalen letters enz. Nu leek het mij een leuk idee om de L van Lotte haar naam van droogbloemen te maken. Doordat de bloemen gedroogd zijn blijft dit heel lang mooi. En het is een super leuke manier om met bloemen wat gezelligheid in een kinderkamer te brengen. Hieronder laat ik jullie zien hoe je deze (gemakkelijke!) DIY toepast. Het enige wat je nodig hebt zijn de juiste materialen en wat geduld! Veel DIY plezier! Lieve groetjes Roos

 

DIY bloemen letter maken

DIY Bloemenletter maken

Wat heb je nodig? - Borduurring - Tule - Droogbloemen - Groene takjes - Schaar

Zelfmaken bloemen letter

 

Hoe ga je te werk?

Draai de borduurring open d.m.v. het schroefje (mijn ring is 20cm). Leg het tule, ik heb voor roze gekozen, over de kleine ring. Plaats de grotere ring over de kleine ring. Draai het schroefje aan en trek het tule nog wat extra strak. Je frame is klaar om te beginnen! Knip de droogbloemen zo dat je een steeltje van ongeveer 8 cm overhoudt. Ik vond het leuk om ook wat groene takjes toe te voegen.

Letters kinderkamer bloemen

Aan de slag met borduren:

Begin met het bedenken hoe je de letter wilt gaan maken. De L van Lotte kan je op verschillende manieren schrijven. Ik heb gekozen voor een hoofdletter L. Dit omdat het duidelijk zichtbaar is. De bloemen hebben een organische vorm, hierdoor is het mooier om een simpele schrijfletter te kiezen zodat het niet te rommelig oogt. Maak een beginpunt door een bloemetje te positioneren. Haal het steeltje door het tule heen, en weer terug door een ander gaatje. Dit kan je eventueel een paar keer herhalen zodat het bloemetje stevig vastzit. Herhaal dit zo met elk bloemetje. Kies ervoor de kleuren en soorten af te wisselen zodat je een mooie bont geheel krijgt. Tip: Print een letter op de juiste grote uit als geheugensteuntje.

Bloemenletter zelfmaken

Maak zo met de bloemetje en de takjes de vorm van je gekozen letter. Is je letter af? Knip dan de te lange stengeltjes aan de achterkant af en het overtollige tule rondom de borduurring. Je bloemenletter is nu klaar. Stylen maar!!!

Kinderkamer decoratie bloemen

 

Letter bloemen kinderkamer

 

Maak je eigen bloemenletter

Foto’s & styling By Woed

Producten op sfeerfoto: huisje Rice, zwanenkaart, Lampje, zwanenpotje en nachtkastje privébezit.

+ + +

Misschien vind jij dit ook leuk om te lezen: Houten Hoepel (geen bloemen maar een hoepel aan de muur)


Bekijk reacties (1)

Speelkamer ideeën
29-3-2019

Gastblog door Roos - Het is alweer even geleden dat ik een blog heb geschreven voor kinderkamerstylist. Er is in de tussentijd veel leuks gebeurd, zo heb ik onder andere een eigen werkstudio gevonden. Hier kan ik nu naar hartenlust stylen en mooie content maken om jullie te inspireren! Dus hierbij een nieuwe blog over een toffe stylekamer vol met "speelkamer ideeën" die ik daar maakte. Lezen jullie mee?

Voor Pimpelmees mocht ik aan de slag met hun nieuwste behangcollectie. Tussen alle mooie printjes en kleurtjes viel mijn oog op het blauwe behang met de kraanvogels. Omdat ik graag stoer met lief combineer was dit behang perfect voor mij om een nieuwe stylekamer mee te bedenken.

 

Speelkamer ideeën 

Voor mij is een stylekamer bedenken echt een feestje! Ik vind het heerlijk printjes en kleuren te combineren tot een mooie eenheid, speels, niet te druk maar wel een sfeervol geheel. Ik wilde dit keer niet voor een slaapkamer sfeer gaan dus bedacht een speelkamer. Bekijk hieronder graag mijn "speelkamer ideeën" waar een stoer kind lekker kan spelen, lezen en natuurlijk kan chillen!

Speelkamer ideeën

Speelkamer ideeën | Behang Kraanvogel & bloem Pimpelmees | Vlaggenlijn Lidor | Wandhanger @ByMenne (insta)

 

Speelkamer ideeen

Speelkamer ideeen | Behang Pimpelmees | Kledingrek Handles and more | Stof speeltent Wown Zilverblauw via Kwantum | Hoeslaken Swedish linnen, dekens Petit Juul en kussens Meri Meri via Suusensuus.nl

Vintage speelkamer ideeën 

De meeste van jullie weten wel dat ik het een ‘must’ vind om vintage items te gebruiken in mijn stylingen. Vintage items brengen zoveel sfeer en geven een kamer, in dit geval "speelkamer" echt een persoonlijk en unieke uitstraling. Het leuke van het behang van pimpelmees is dat het behang ook een vintage feel heeft. Naast het feit dat het papier een hele mooie matte uitstraling heeft geven de bloemen, vogels en vlinders ook een mooie softe vintage sfeer. Perfect match! Ik heb ervoor gekozen om een ander behang als lambrisering aan de onderkant te plaatsen. Dit behang heeft een fotoprint van oude panelen. Deze combineert qua kleur erg fijn met het behang van Pimpelmees en geeft de wand net die stoere knipoog waarnaar ik opzoek ben.

Inspiratie speelkamer

 

Voor de afstyling van de speelkamer heb ik vooral gelet dat de kleuren passen bij het behang. Ga ik andere kleuren toevoegen wordt het in dit geval te druk en rommelig. Nu vormt alles een mooie eenheid en door het contrast van patronen en printjes geeft het toch een speelse sfeer! Hopelijk hebben jullie genoeg "speelkamer ideeën" opgedaan en inspiratie voor het gebruik van dit behang in een kinderkamer.

Lieve groetjes Roos

Binnenkort Deel 2 van dit blog met een werkbeschrijving voor het DIY Speeltentje!

+ + +

Op zoek naar meer "Speelkamer inspiratie" misschien vind jij dit ook leuk om te lezen:

Blog "Inrichting speelkamer"

De speelkamer (binnenkijker)


Bekijk reacties (3)

Vintage kinderkamer
25-7-2017

Gastblog door Roos Eldering - Zoals jullie wellicht wel weten ben ik gek op vintage en industriële items! Ik gebruik deze stijlen niet alleen in mijn woonkamer maar ook op de kinderkamers van Lotte en Pepijn. Lijkt het jou ook leuk om met deze stijlen aan de slag te gaan? Hieronder vertel ik jullie wat meer over deze twee stijlen en hoe je ze het beste kunt combineren. Lezen jullie mee?

 

Vintage kinderkamer

Deze term hoor je meer en meer, maar wanneer is iets vintage? Als we over ‘vintage’ spreken hebben we het over authentieke artikelen die minimaal 30 jaar oud zijn en uit de vijftiger, zestiger, zeventiger en begin jaren tachtig stammen. Het “stoffige” imago van vintage items is gelukkig niet meer van deze tijd. In steeds meer interieurs en dus ook kinderkamers zie je spulletjes vanuit het verleden terug. Het leukste vind ik persoonlijke vintage items, zoals de commode waar je vroeger zelf als kind op gelegen hebt, of die schattige schoentjes waar je je eerste stapjes op liep. Maar ook gevonden schatten van een rommelmarkt of de kringloop kunnen een mooi plekje krijgen op een kinderkamer. Al deze items geven een kamertje meer karakter en beleving. Tip! Ga eens bij je ouders op de zolder struinen of nog beter, bij je opa en oma. Wie weet welke toffe vintage vondsten je doet voor de kinderkamer!

vintage kinderkamers

 

Industriële kinderkamers

In veel interieurs zie je de industriële stijl terug. Maar deze stijl is ook super leuk voor een kinderkamer. Waar moet een industrieel item aan voldoen voor op een kinderkamer, en hoe pas je deze stijl toe? Een industrieel item is gemaakt van ruwe materialen en heeft een ongepolijste uitstraling. Denk aan een originele fabriekslamp, een authentieke lockerkast of een robuuste werkbank die je als commode kan gebruiken. Al deze items passen binnen de fabrieksstijl die een industriële uitstraling hebben. Tip! Wil je deze items gaan gebruiken, hou wel rekening met de veiligheid van je kindje. Pas op met scherpe randen of hoeken. Schuur houten items licht op om splinters te voorkomen.

 

Industriele kinderkamer

 

Vintage en industrieel combineren

De doorleefde look van industriële items past perfect bij de vintage stijl. Waar vintage spullen vaak warmte en persoonlijkheid geven aan een ruimte, bieden industriële materialen, door hun harde en stoere uitstraling, een mooi contrast. Om toch een frisse uitstraling te houden als je deze stijlen gaat combineren is het fijn om de basis licht te houden. Vintage en industriële items komen extra mooi uit tegen een witte muur of vloer. Durf je een stapje verder te gaan? Dan kan je er altijd voor kiezen een gedeelte van het kamertje een kleurtje of mooi behang te geven om de ruimte nog knusser en gezelliger te maken.

Tip! Wat ook erg leuk is is om een paneel te verven of te behangen. Deze verplaats je makkelijk en wil je een keer wat anders, is het makkelijk aan te passen! All the way? Kies dan een “volwassen” behang in vintage stijl voor in de kinderkamer. Je zal zien dat de combinatie met kinderspulletjes een erg speelse combinatie is die erg goed werkt! Hopelijk heb ik jou enthousiast gemaakt voor het gebruik van een vintage en industriële sfeer in jullie kinderkamers! Veel plezier met stylen! Lieve groetjes Roos.

Kinderkamer industrieel

Productinfo vintage kinderkamer: Lockerkast, rieten koffertje, ijzeren trapje, 2 x plantenmand en maanlamp via @ByWoed | ABCposter | Postzak & vlaggenlijn | Kaart met beer | Klembord ikea | Viskussen | Mintkleurig kussen en rond kleed kwantum | Beermagneet | Overig privebezit

 

Hieronder nog wat leuke inspirerende kamertjes in vintage en industriële stijl.

Kinderkamer vintage

Inspiratie foto's. Li boven via Niinan unelmia | Foto re boven VTWonen | Foto li onder &SUUS | Foto re onder Mokkasin

+ + +

 

 


Bekijk reacties (3)

Wanddecoratie leeuw
9-11-2018

Gastblog door Roos - Onlangs was ik in de Karwei en zag ik een stoelkussentje. Een mooi velours kussentje in een prachtige diep oud roze kleur. Na een tijdje rond te hebben gelopen dacht ik nog steeds aan het kussentje. Mijn creatieve brein begon te stormen en spontaan ontstond er een erg leuke en makkelijke DIY. Lees je mee?

Wanddecoratie leeuw

Wanddecoratie leeuw maken

Al een tijdje ben ik verliefd op de prachtige leeuwhanger en kussens van Ila y Ela uit Spanje. Door het kussentje van Karwei kreeg ik het idee om een eigen wandhanger in low-budget versie te maken. Ik heb er dus voor gekozen om een leeuw te maken, maar, met een beetje creativiteit zijn er ook genoeg andere leuke dieren te bedenken!

Wat heb je nodig: Schaar, Pen en papier om malletjes uit te tekenen, Lijmpistool met lijmsticks, Universele lijm.

Aanschaffen: Kussentje van Karwei: dunne stoelkussen velours 45cm ik heb gekozen voor de kleur kleur Blush €7,95

Viltlapjes € 1,00 per stuk, 1,5 mtr Franjeband wol € 4,95 per meter

Muurdecoratie leeuw maken

Franje plakken: Ik ben begonnen met de franjeband aan de achterkant van het kussen vast te plakken met het lijmpistool. Let erop dat de band zelf niet zichtbaar is aan de voorkant en houdt dus een halve centimeter afstand van de rand. Ik heb eerst een stuk van 10 cm voorgelijmd en het band erop geplakt toen het nog warm was. Zo ga je telkens 10 cm verder tot het band rondom het kussen bevestigd is.

Muurdecoratie leeuw zelfmaken

 

Indeling gezicht: Zodra de basis af is kan je beginnen met de indeling van het gezicht. Ik heb met pen, papier en een schaar eerst malletjes gemaakt om te kijken welke indeling ik het mooiste vind. Ook heb ik op de malletjes kleuren gezet. Dit is een handige tip zodat je weet welk kleur vilt waar komt.

 

Muurdecoratie leeuw

Heb je de juiste look voor je dier gevonden? Dan kan je de malletjes overtrekken op het vilt en uitknippen. Of zoals ik heb gedaan met de losse hand. Tip: vouw je vilt dubbel zodat je 2 gelijke helften krijgt of 2 gelijke delen (zie de vouwlijnen in mijn malletjes als voorbeeld). Vilt plakken: Heb je alle onderdelen compleet? Dan kan je beginnen met het plakken van het vilt op de voorkant van het kussen. Ik heb hiervoor universele lijm gebruikt en niet het lijmpistool. Het lijmpistool kan nog wel eens dikke klodders geven en dit zie je goed zitten onder het dunne vilt en dat is niet mooi. Ik ben begonnen met het plakken van de neusbrug. Omdat deze het midden bepaald is dit een goed uitgangpunt voor de rest van het gezicht. Hierna bouw je het gezicht 1 voor 1 op. De oren heb ik aan de achterkant van het kussen bevestigd, voor de franjeband. Op de halve cm die nog vrij is. Dit heb ik wel met het lijmpistool gedaan voor extra stevigheid.

Leeuw muurdecoratie

Ophanglusje maken: Ben je klaar met het gezicht? Dan is je wanddecoratie leeuw bijna af. Het enige wat je nog moet doen is een lusje maken aan de achterkant van de leeuw. Hiermee kan je de wandhanger ophangen. Ik heb een lange strook van ongeveer 1cm breed geknipt en hier een lus van gemaakt. Ik heb de uiteinde van de strook vastgeplakt met het lijmpistool. Laat de lijm even afkoelen en plak daarna de lus op de achterkant van het kussen aan de bovenkant onder het band vast met het lijmpistool.

Haakje leeuw kinderkamer

 

Je leeuwenhanger is nu klaar en stylen maar!

Leeuw wanddecoratie kinderkamer

Nog een laatste tip: Ik spoot een beetje haarlak in de franjes van de leeuw wanddecoratie zodat deze netjes omhoog blijven staan!

Wanddecoratie leeuw kinderkamer

Foto's, idee & styling ByWoed

Informatie producten

foto: Confetti Behang ferm living, Vlaggenlijn Numero74 via Lidor, Hemeltje eerdere DIY, sterrenslinger liefskarlijn, kussen met franje ensuus via kwantum, groene kussen met pompoms, velourse rol via karwei, roze kussen met sterretjes kwantum, creme kussen met roze minipompoms kringloop, zandkleurig sprei Koeka, jurk lotte van zara. Oortjes diadeem privebezit.


Bekijk reacties (1)

Bedstee maken
22-1-2018

Gastblog door Roos - Een bedstee maken, voor de knuffel van je kind! Onlangs liet mijn schoonzus een prachtig poppen kledingkastje zien die ze op het oog had voor haar dochtertjes. Nog nooit eerder had ik zo’n soort kastje gezien terwijl ik toch heel wat kringloopwinkels bezoek en genoeg inspiratie vind op internet. Vol creatieve ideeën ben ik op marktplaats gaan zoeken naar een soortgelijk kastje (afmetingen ongeveer 40 br x 50 h x 23 d). Al snel vond ik een prachtig exemplaar in de perfecte kleur! Niet lang hierna stond de postbode met het pakketje voor de deur! Tijd om aan de slag te gaan.

 

Bedstee maken

Mijn dochtertje Lotte heeft met de feestdagen van haar Opa en Oma een Maileg konijntje gekregen. Dolgelukkig is ze ermee. Haar nieuw aanwinst mag overal mee naartoe en slaapt elke avond bij haar in bed. Het poppen kledingkastje die mijn schoonzus aan mij liet zien deed me direct denken aan een kleine bedstee. Het nostalgische gevoel van een bedstee in combinatie met Lotte haar konijntje bracht mij veel leuke ideeën. Het leek mij dan ook super tof om van mijn gevonden kastje een mini bedstee te maken.

 

Bedstee maken

Poppen kledingkast via Marktplaats (afmetingen ongeveer 40 br x 50 h x 23 d) Zoekterm Marktplaats bijvoorbeeld "Poppen kastje" of "Poppen kast" of "Kledingkastje"

Maileg konijntje | Behangpapier Beau Kwantum

 

Mini bedstee maken

Mijn eerste idee was dat ik graag een behangetje op de achterwand van het kastje wilde. Ik kocht een tijdje geleden een behang in vintage sfeer bij de kwantum. Na goedkeuring van mijn dochtertje, want zij weet met 5 jaar oud al heel goed wat ze wilt, hebben we deze als basis gekozen voor de kleuren en de sfeer van de bedstee. Het begin is er! Op Lotte haar kamertje hangt een mooi handgeweven wandhanger van Bymenne. Lotte kwam zelf met het idee dat het leuk zou zijn als haar konijntje ook een mini wandhanger in haar bedstee zou krijgen. Mariëlle van bymenne wat zo lief er eentje voor ons te maken in bijpassende kleuren. Een wat een beauty is het geworden! Zelf hadden we nog een slingertje en een mini vogelkooitje die het plaatje compleet maken qua accessoires.

 

Bedstee zelfmaken

Mini wandhanger Bymenne | Vogelhuisje & slinger privé bezit | Stofjes via Hollands stoffenhuis of kijk bij onze webshops met "stoffen"

Ik had het idee om matraskussentjes te maken voor op de grond. Tot Lotte zei, ‘Mam, konijn kan toch niet op de grond slapen, Ik dacht dat ze een bedje kreeg?!’ Tja, daar zat wel wat in. De stofjes voor de matrasjes had ik al gekocht, hier heb ik uiteindelijk dekentjes van gemaakt voor op het bedje. Ik ben geen wonder achter de naaimachine maar het viel me mee, de dekentjes waren best makkelijk te maken.

In de zoektocht naar het perfecte bedje vond ik al snel dit gouden bedje van Maileg. Wat een prachtig bedje en hij past qua formaat ook nog eens precies in de mini bedstee. Het bedje wordt geleverd met een matrasje, dekentje en kussentje. Ik heb zelf nog een kussentje en drie extra dekentjes gemaakt voor een lekker knus effect.

 

Bedstee maken maileg

Gouden bedje Maileg (op foto formaat mini) | Konijntje Maileg

 

Bedstee stylen

Nu Lotte en ik alle items verzameld hebben kunnen we gaan inrichten en stylen, YAY! Met dubbelzijdig tape heb ik het behang op de achterwand bevestigd. Het gouden bedje past precies in de bedstee en er past zelfs nog een klein nachtkastje naast. Boven het nachtkastje kozen we voor een mooie illustratiesticker van stokwolf.

 

Bedstee afstylen

Bedstee afstylen | Mini illustratie Stokwolf

De accessoires kregen allemaal een zorgvuldig uitgekozen plekje van Lotte, en het bedje werd opgemaakt voor konijn. Ik heb er uiteindelijk nog voor gekozen om verlichting in de vorm van een ledlampjes slingers in de bedstee te verwerken. Deze heb ik om de originele roede van het kastje gewikkeld. De lampjes staan gezellig en zo heeft Lotte nog een extra beleving om mee te spelen.

Bedstee mini maken

Maileg muisje

 

Bedstee knuffel

Bedstee idee

Lotte en ik hebben samen veel plezier beleefd aan dit DIY project. Ik kon mijn creativiteit kwijt en Lotte is dolblij met de bedstee voor haar konijn. Hopelijk hebben we jou kunnen inspireren om ook eens samen met je kindje een leuke diy te doen! Lieve groetjes, Lotte en Roos

Bedstee maileg konijntje

Weltrusten konijntje!

+ + + 

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen:

- "vintage hangkastje wordt poppenhuis"

- Blog "Diorama maken" (mini hangkastje)


Bekijk reacties (5)

Stoere meidenkamer
6-3-2018

Gastblog door roos - Lotte wordt bijna zes jaar, en naast het feit dat ze elke ochtend 10 cm gegroeid is, de kleding discussies een standaard ochtendritueel zijn geworden en de losse tanden om mijn oren vliegen vind ik het heerlijk om te zien hoe ze groter en wijzer wordt. Tegenwoordig vindt ze het ook steeds fijner zich terug te trekken op haar kamertje, om hier te spelen en te tekenen. Het is dan ook de hoogste tijd om haar nachtkastje om te gaan ruilen voor een stoer bureautje. En als we dan toch bezig zijn….heb ik wel weer zin in een mini-metamorfose! Van lieve meisjeskamer naar stoere meidenkamer!

Van lieve meidenkamer naar stoere meidenkamer

Lotte’s kamertje voor de mini-metamorfose (bekijk hele  kamertje hier). Een klein naaitafeltje wordt als nachtkastje gebruikt.

 

Stoere meidenkamer

Al wat langer wil ik Lotte haar kamertje wat stoerder maken. Mooi zoals die is, vind ik het kamertje toch wat te zoet voor mijn smaak. Op IG volg ik al een langere tijd Missmarianneds. Geïnspireerd geraakt door haar gebruik van donkere achterwanden i.c.m met vrolijk gekleurde vintage items heb ik ervoor gekozen Lotte haar plankenwand in de kleur Industrial Grey van Flexa te verven.

Stoere meidenkamer

En wat ben ik blij met het resultaat! De donkere achterwand geeft haar kamertje een warme en stoere uitstraling maar het blijft toch een vrolijke meisjeskamer. Lotte haar spulletjes komen nu zelfs nog mooier uit!

 

Stoere meidenkamer meubels

Omdat ik veel toffe spullen tegenkom op mijn vintage zoektochten heb ik in de loop der tijd veel mooie items verzameld. Zo ook dit stoere kinderburo. Lang geleden gekocht voor “ als de kids groot genoeg zijn’. Die tijd is dus sneller aangebroken dan ik had verwacht! Het bureautje past qua grote precies naast haar bed en de industriële bureaustoel vond ik onlangs bij de kringloop. Wat een beauty’s zijn het en wat combineren ze mooi tegen de grijze plankenwand!

Stoere meidenkamer idee

Stoere meidenkamer meubels (industriele stoel en industrieel buro)

 

Stoere meidenkamer stylen

De stoere meidenkamer afstylen, de "kinderkamerstylist poster" ophangen

 

Stoere meidenkamer accessoires

Stoere meidenaccessoires

 

Info gebruikte producten: Vlaggenlijn van Numero74, Hartjesslinger van return to sender via mezusenmezo. Kaarten: Liefskarlijn, Stokwolf, PetiteLouise ( helaas gestopt) en de Poster Kinderkamerstylist (limited edition). Zwaan handgemaakt door @susanmeijerink Sticker kardinaalvogel van Kek amsterdam. Kaptafeltje Hema. Rest privebezit of zelfgemaakt.

+ + + 

DIY beschrijvingen die je ziet in dit blog:

- Planken wand kinderkamer maken

- Houten hoepel aan de muur

- DIY bloemen wandhanger

Lees hier graag ons ouder blog "stoere meisjeskamer"


Bekijk reacties (1)

Planken wand kinderkamer
13-3-2017

Gastblog door Roos, Styling by Woed - Lotte vind het erg leuk om haar mooiste spulletjes te laten zien om haar kamertje. Ze denkt zorgvuldig na waar alles een plekje krijgt. Ook is ze graag in de weer met maskingtape om mooie kaartjes en tekeningen op haar muur te plakken. De appel valt dus niet ver van de boom….! Doordat wij in onze woning veel zandcement muren hebben is het lastig spijkers in de muur te slaan zonder dat de muur hierdoor beschadigd. Er moest een oplossing komen die er zowel leuk uitzag als waar Lotte en ik onze creativiteit op kunnen loslaten. Het idee voor de plankenwand was geboren. De ‘plankenwand’ is niet alleen super praktisch maar geeft ook een gezellige sfeer in een kamer. Wil jij ook graag een houten planken muur in je kamer maar weet je niet zo goed waar te beginnen? Hier volgen een aantal tips.

 

Tips planken muur kinderkamer

- Bekijk eerst welke muur je graag wilt gebruiken voor de plankenwand.

- Kies niet voor de grootste muur maar een kortere muur. Dit geeft een knusse sfeer zonder dat het te massaal wordt.

- Wil je de planken verticaal of horizontaal plaatsen?

- Welk hout kies je? Wil je glad, ruw of doorleefd hout? Er zijn vele opties. Wij hebben gekozen voor geschaafd vurenhouten planken (zie foto hieronder). Dit hout heeft structuur, groeven en knoesten maar splintert niet. En is makkelijk te schilderen.

- Wil je een rustige uitstraling? Dan kies je voor brede planken. Wil je een drukkere uitstraling? Dan kies je voor smallere planken. Je kan ook smalle met brede planken combineren voor een speelser effect.

Houten planken muur kinderkamer

Foto kinderkamer met houten planken muur (bekijk de hele kinderkamer - hier - )

Wand met planken zelfmaken

Hoe bevestig je planken aan de muur

Je begint met raggels te plaatsen op de muur. Hier bevestig je de planken op. Wij hebben 3 raggels gebruikt. Wil je een verticale plankenwand zoals op Lotte haar kamertje? Plaats de raggels dan horizontaal over de gehele lengte van de muur. Wil je een horizontale plankenwand. Dan plaats je de raggels verticaal op de muur. Vergeet niet de raggels te schilderen als je je plankenwand ook gaat schilderen. Anders zie je door de naden de houtkleur van de raggels. Als de raggels op de muur zitten kunnen de planken bevestigd worden. Zaag de planken op de juiste hoogte of lengte. Dit kan je zelf doen maar je kan dit ook laten doen in de bouwmarkt. Vervolgens begin je aan 1 kant met het bevestigen van een plank. Houdt er rekening mee dat je deze recht plaatst. Wij hebben een compressor met spijkerpistool gebruikt om de planken aan de raggels te schieten. Dit is een zeer makkelijke en snelle manier om de planken te bevestigen. Heb je de eerste plank geplaats, dan volgt de tweede enz totdat de hele muur bekleed is. Houdt rekening met stopcontacten. Wij hebben een kader uit het hout gezaagd en een omlijsting gemaakt zodat het stopcontact bruikbaar is en netjes is afgewerkt.

Houten planken muur maken tips

Afwerking plankenwand

Heb je alle planken geplaatst, dan kan je er voor kiezen om aan de bovenkant en onderkant een sierplint te plaatsen. Hiermee werk je de onregelmatige boven- en onderkant af en oogt de wand netter en rustiger. Hierna kan je ervoor kiezen je plankenwand te schilderen of zo te laten. Is je plankenwand klaar? Stylen maar!!!! Lieve groetjes Roos Stylingbywoed.nl

 

Hieronder voorbeelden van plankenwanden in kinderkamers ( bron: pinterest)

Voorbeelden houten planken wand

Foto linksboven Frivolebysuus, overige foto's Pinterest

 

Kinder speeltent
2-4-2019

Gastblog door Roos - Vandaag deel 2 van Roos haar blog "speelkamer ideeën". In blog 1 zag je al een foto van een "kinder speeltent". Vandaag, in deel 2, beschrijft Roos hoe jij je eigen "kinder speeltent" maakt.

Geborgenheid en veiligheid is iets wat ik erg prettig vind om een kindje te bieden in een kinderkamer. Vaak adviseer ik mijn klanten dan ook een hemeltje, leeshoekje of speeltentje waar hun kinderen zich even terug kunnen trekken op hun eigen gemak. Hier kunnen ze lezen, chillen of hun fantasie de vrije loop laten gaan. Zo kan een "kinder speeltent" opeens een boot op een stormachtige zee zijn of een winkeltje waar van allerlei moois te koop is. In deze stylekamer mag zo’n plekje natuurlijk niet ontbreken.

 

Werkbeschrijving Kinder speeltent

Om makkelijk en snel een speeltent te realiseren ging ik aan de slag met het kledingrek van Handles and more. Dit is een kledingrek met leren banden die in diverse kleuren te bestellen zijn. Ik koos voor de kleur mint. Een lekkere frisse kleur dat een mooi contrast geeft met de donkere achtergrond. Dit kledingrek is eenvoudig op te hangen aan het plafond. Het enige wat je daarna hoeft te doen is een groot stuk stof over de stok te draperen, matras eronder, lekkere kussens en dekens erin en je speeltentje is klaar! Voor de finishing touch bevestigde ik nog een mooie pompom aan de tent. Wat ook een leuke beleving is voor je kindje, hang wat lampjes in het tentje op!

Kinder speeltent

Producten Kinder speeltent | Stof Wown via Kwantum | Hoeslaken, kussen, dekens Suus & Suus | Stoel, flamingo en vloerkleed privé 

 

Kinder speeltent

Detail Kinder speeltent | Losse stof Wown Zilverblauw via Kwantum | Kledingrek kleur mint | Behang Pimpelmees

 

Speeltent kinderen

Kinder speeltent met pompon | Behang Pimpelmees

 

Blog door Roos van By Woed

+ + +

Lees hier deel 1 van dit blog "speelkamer ideeën"

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen "Tipi maken"

Kinderkamer ideeen om zelf te maken
29-3-2017

Gastblog door Roos Eldering - Pepijn, mijn zoontje van 2,5 begint al aardig op zijn vader te lijken. Alles wat wielen heeft, door de lucht vliegt en waar je je mee kan voortbewegen heeft aantrekkingskracht. Sinds kort heeft hij, net als zijn pappa vroeger, een skateboard. Dat hij nog zo jong is lijkt hem niet te deren. Behendig manoeuvreert hij zich door de huiskamer balancerend op 1 been. Ik lig regelmatig in een deuk om hem en houd tegelijkertijd mijn hart vast. Wat lijkt hij toch op zijn pappa!

 

Ideeen om zelf te maken

Door Pepijn zijn interesse in skateboards kreeg ik inspiratie voor een leuke DIY. Ik ben op zoek gegaan naar een oud skateboard met een mooi doorleefd karakter. Zoals jullie misschien weten heb ik een passie voor gebruikte en doorleefde materialen. Ik vind het mooi als een item al een leven heeft gehad. Een verhaal verteld door de butsen, verkleuring en verandering van het materiaal. Zo’n item geeft zoveel sfeer. Vooral in een kinderkamer geeft het een speels en persoonlijk karakter. Ook opzoek naar een skateboard? Wellicht heb je in je schuur nog een oud skateboard staan? Bij kringlopen , rommelmarkten en op marktplaats zijn ze ook te vinden!

kinderkamer ideeen om zelf te maken

Zelfmaak idee skateboard handletteren

Tegenwoordig zie je veel decoratie met handlettering. Het leek mij leuk om out-of-the-box te denken en het skateboard te gaan handletteren. Ik heb gekozen voor de tekst ‘JUST ROLL WITH IT…’ naast het feit dat het perfect past bij een skateboard vind ik het ook een positieve quote voor alle lieve pappa’s en mamma’s.

Uitvoering skateboard beletteren

Ik ben begonnen met een schetsje van de quote op papier. Ik heb verschillende lettertypes en indeling van de tekst geprobeerd totdat ik tevreden was. Hierna heb ik de tekst met een krijtje op het skateboard geschreven en later overgetrokken met een verfmarker van POSCA. Als je de ondergrond eerst een vernis laag geeft zal het schrijven makkelijker gaan en wordt het resultaat mooier. Heb je weinig of geen ervaring met handlettering? Ik ook niet toen ik begon met deze DIY. Ik geloof vooral ik in je eigen ding doen en onthouden dat je kindje het super leuk vindt dat je iets persoonlijks voor hem of haar maakt! Dus leg de lat niet te hoog voor jezelf en heb vooral veel plezier in het maken van een persoonlijk item! Op internet zijn veel tips en tricks te vinden over handlettering. Dus weet je niet hoe en waar te beginnen dan kan je op YouTube of via Google genoeg info vinden om aan de slag te gaan.

Jongenskamer ideeen om zelf te maken

Skateboard ByWoed

Nadat ik klaar was met handletteren heb ik een klein gaatje geboord aan de bovenkant van het skateboard. Ik heb een oude leren veter gebruikt om de skateboard aan op te hangen.

Door persoonlijke items om het skateboard heen te stylen in dezelfde kleuren krijg je een mooie eenheid en een stoer en speels geheel.

Jongenskamer ideeen om zelf te maken

Skateboard ByWoed | Haas van SusanMeijerink | Army-vlaggenlijn van Yvonne_castro_deneer | Poster van LiefsKarlijn | Kleine kaart Petite Louise | kleine sterrenslinger zelf gemaakt | Deken van Koeka

Stoere jongenskamer ideeen om zelf te maken

Skateboardset "JUST HANGING OUT" via ByWoed

 

Hieronder staan nog een paar toffe voorbeelden van andere skateboard ideeën om zelf te maken! Succes en lieve groetjes Roos

Stoere kinderkamer ideeen om zelf te maken

1. Goodideasforyou 2.​ Pionik 3. Foto via PSblog 4. Skate-home 5. DaWanda

Houten hoepel
21-4-2017

Gastblog door Roos Eldering - Houten hoepel, of de houten hoelahoep. Iedereen kent ze wel en heeft er wellicht vroeger ook mee gespeeld. Maar wist je ook dat houten hoepels super leuk zijn om kinderkamers mee te stylen? Lees snel verder voor inspirerende ideeën en leuke DIY’S.

 

Stylen met houten hoepels

Hoepels van hout of bamboe zijn het mooiste om te gebruiken. Ze passen overal bij en geven een natuurlijke sfeer aan een kinderkamer. Een leuke manier van stylen is om de hoepel als lijst te gebruiken. Op deze foto heb ik de hoepel gebruikt als omlijsting van een wandhanger. Hierdoor ontstaat een speels effect, en krijgt de wandhanger de aandacht die het verdient! Deze manier van stylen kan je bijvoorbeeld ook toepassen bij een mooie poster, dierbare kinderfoto’s of andere kinderkamer wanddecoraties.

Houten hoepel

Informatie houten hoepels | Hoepel via ByWoed | Wandhanger door "ByMenne"

 

Hoepels hebben van zichzelf al een mooie vorm. Door er twee op verschillende hoogtes tegen een wand te zetten ontstaat er een mooie sfeer. Het is een makkelijke manier van stylen met een groots effect. Door de hoepels op deze manier te gebruiken ontstaat er een rustig kijkpunt en brengt de compositie van alle items tot één geheel.

Stylen met houten hoepel

Stoeltje, hoepels, dromedaris via ByWoed. Kleed Kwantum, blokken en koffer privébezit

 

DIY met een houten hoepel

Voor mijn dochtertje haar slaapkamer heb ik een linnen hemeltje gemaakt van een hoepel. Een hemeltje geeft een kinderkamer een warme sfeer en brengt geborgenheid voor je kindje. Zoek je een leuke toevoeging voor je kinderkamer en ben je een beetje handig met de naaimachine, zaag en boormachine? Dan is deze DIY zeker geschikt voor jou! Vind onder de foto de werkwijze.

Maak van hoepel een hemeltje

Zelf hemeltje van houten hoepel maken:

Wat heb je nodig?

* Hoepel * Stof * Naaimachine * Spelden * Zaag * schuurpapier * Lint * Boormachine * 2 kleine ijzeren verbindingsstukken. * 2 kleine moertjes en boutjes * ophanghaakje

Hoe ga je aan de slag?

De stof: Ik heb 2 grote lappen linnenstof ( 150cm breed x 200cm lang ) gekocht bij de kwantum. Ik heb erop gelet dat de stof niet te zwaar is zodat het hemeltje makkelijk op te hangen is. Deze 2 lappen heb in de breedte aan elkaar genaaid. Aan de zijkanten en onderkant heb ik een zoom gemaakt om de stof netjes af te werken. Hierna heb ik aan de bovenkant van de stof een tunnel gemaakt van 5cm hoog. Hier doorheen gaat straks de hoepel. De stof voor het hemeltje is nu klaar.

stof voor hemeltje bij de kwantum

Linnen stof via de Kwantum

De hoepel: Zaag de houten hoepel aan 1 kant door. Schuur beide uiteindes van de hoepel licht op. Om de stof makkelijk om de hoepel heen te kunnen schuiven heb ik een plastic boterhamzakje om een uiteindes gedaan. Schuif vervolgens de stof helemaal om de hoepel heen en verwijder het zakje.

 

Om de twee uiteindes van de hoepel weer aan elkaar te bevestigen gebruik je de ijzeren verbindingsstukjes (zie foto hieronder). Leg een verbindingsplaatje aan de bovenkant van de hoepel en houdt de uiteindes goed tegen elkaar aan. Teken 2 gaatjes af, op elke uiteinde 1, en boor met een klein boortje de gaatjes door.

verbindingsplaatje voor hemeltje

 

Verbind de uiteindes van de hoepel door op de boven en onderkant van de uiteindes een plaatje te leggen op de voorgeboorde gaatjes. Maak de plaatjes aan elkaar vast met de moertjes en boutjes. De uiteindes zitten nu weer aan elkaar vast. Schuif vervolgens voorzichtig de stof over de plaatjes heen zodat deze verborgen zit aan de achterkant van het hemeltje en onder de stof. Je hemeltje is nu klaar!

 

Ophangen: Het hemeltje kan op verschillende manieren worden opgehangen. Je kan kiezen om linten of touw aan de bovenkant van de stof vast te naaien. Knoop vervolgens de linten of het touw samen en hang deze aan een haak aan het plafond. Ikzelf heb ervoor gekozen om het hemeltje aan de wand te hangen. Wij hebben thuis een gipsen plafond en ik vond het geen fijn idee om het hemeltje aan het plafond te hangen. Ik heb een touwtje aan de voorkant van het hemeltje vastgeknoopt, Dit touw heb ik aan een haak bevestigd aan de wand achter Lotte haar bed. Ook heb ik de hoepel d.m.v een klemmetje aan de achterwand vastgeschroefd. Zo hangt het hemeltje stevig en veilig.

Hemeltje zelfmaken hoepel

Houten hoepel | Linnen stof  | Sterrenslinger | Vogelsticker KEK

Afstylen: Het hemeltje is nu klaar. Je kan er nog voor kiezen het hemeltje af te stylen met bijzondere accessoires. Je kan bijvoorbeeld een slinger met lampjes bevestigen, een mooie mobiel erin hangen, of zoals ik heb gedaan, een sterrenslinger aan de voorkant hangen.

Hieronder nog een andere leuk inspirerend idee om een houten hoepel te stylen! Lieve groetjes Roos.

Ikea Hack houten hoepel mobile

Ikea hack "Een mobile van een houten hoepel"

+ + +

Liever iets anders aan de muur? DIY Bloemenletter maken

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen "tipi zelf maken"

 

Abonneer op Roos

© Kinderkamerstylist 2010-2019 | Wie is | In de media | Webshops info | Brands info | Voorwaarden | Contact