Kinderkledingkast
17-3-2016

Vandaag deel ik graag ideeën om de kinderkledingkast te verfraaien. Met een sticker maak je van een antieke kast ineens een hele persoonlijke, gemoderniseerde kinderkledingkast. Ik kwam een foto tegen op de blog van Lisanne van de Klift en herinnerde mij ineens weer een mapje op mijn computer met daarin Ideeën om de kinderkast te pimpen.

 

De kinderkamerkast opknappen

Lisanne verfraaide haar antieke kast met een sticker van Bibelotte wat direct een hele andere look & feel geeft aan de kast. Heb jij ook een landelijke kast met glas in de deuren? Afhankelijk van wat jij in de kinderkast gaat zetten kies je ervoor om de ruiten te bedekken met bijvoorbeeld stof of behang (zie foto links van Iris Rietbergen) of met een sticker, zoals het idee van Lisanne, rechts. Heb je trouwens dichte deuren in de kast? Ook daar past de muursticker van Bibelotte erg mooi op. Leverbaar in diverse kleuren.

kinderkamerkast pimpen

 

Ook leuk! De kinderkast aan de binnenkant een behangetje geven. Supervrolijk wanneer je de deuren opendoet. Wij vonden deze kast op de site van Zukini woonloods. Zij verkopen o.a bijzondere kinderkledingkasten. Soms al verfraait met een behangetje. Een wat stoerdere variant op het verfraaien van kasten is "schoolbordverf op de kinderkamerkast". Deze DIY stond een tijdje geleden op de Karwei site.

kinderkledingkast kinderkamer

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen, maak van een saaie Ikea Pax kast, een toffe Ikea kinderkast

+ + +

TIP: Op zoek naar landelijke kinderkasten? Kijk ook graag bij deze webshops:

- KNUSS

- De Fabricage

- Happy Vintage

- Firma Zoethout

 

Maatwerkkast kinderkamer
27-8-2015

Vandaag toon ik een aantal bijzondere oplossingen voor maatwerkkasten in de kinderkamer. Online heb ik gezocht naar voorbeelden van exclusieve maatwerkkasten en een aantal daarvan deel ik graag hieronder.

 

Waar moet je aan denken als je kiest voor een maatwerkkast?

Je kunt eerst bedenken van welk hout je de maatwerkkast wilt hebben. Je kunt ook eerst op zoek gaan naar de deuren en daarna bekijken welk hout je er het beste bij vindt passen. Wij hebben dat laatste gedaan. Bij Carlotte brocante in Norg vonden we onwijs hoge kastdeuren (zie foto hieronder links) die ooit in een fabriek in Frankrijk zijn gebruikt. We hebben er 8 mee genomen. De deuren laten we in de kleur die er op zit. Omdat de kleur best aanwezig is en de uitstraling landelijk/industrieel kiezen wij ervoor om de maatwerkkast af te maken met underlayment platen. We laten de platen voorlopig onbewerkt.

maatwerkkast kinderkamer

Op de foto rechts zie je een compleet andere maatwerkkast. Deze strakke houten maatwerkkast is een ontwerp van Pluck Styling. Hier is gekozen voor een kast gemaakt uit 1 materiaal. Het is afwisselend en niet te massief geworden door de indeling. Grote lades onderaan en een open vak middenbovenin voor de mooiste spulletjes die gezien mogen worden!

Hieronder op de foto links (gevonden via Pinterest, bron onbekend) zie je een maatwerkkast van oude deuren. Hier is gekozen voor een ruige uitstraling. Geen strakke houten platen er om heen. De vloer lijkt een betonvloer of betonlook en dat maakt het geheel weer strak. Hou bij de keuze van jouw maatwerkkast rekening met de omgeving. Wat ligt er bijvoorbeeld op de vloer? Het geheel moet kloppen.

maatwerkkast paneeldeuren

Erg origineel vind ik de afbeelding (rechtsboven uit de KeKMama) van een maatwerkkast gemaakt van oude paneeldeuren. Hoe cool dat er zelfs een hoek van de paneeldeur afgezaagd is zodat deze probleemloos in de ruimte met schuine wand past. Heel creatief. De combinatie van paneeldeuren en steigerhouten planken maken er een uniek geheel van.

Een maatwerkkast is vaak muurvullend of vult voor een groot gedeelte de muur. Het is belangrijk om na te denken wat je wilt uitstralen op die wand. Moet de kast zo onopvallend mogelijk zijn? Dan kies je voor een kast van 1 materiaal in 1 kleur. Mag het opvallen? Dan zijn de voorbeelden die ik toon op dit blog een optie. Een maatwerkkast in de babykamer of kinderkamer mag wat mij betreft opvallen. Je kunt de deuren opleuken met (muur)stickers.

De foto hieronder links (van blog Boligliv) toont een opvallende maatwerkkast. Naast dat de deuren in diverse warme kleuren geschilderd zijn zijn er ook strakke zaagsnedes in de deuren aangebracht voor een bijzonder grafisch effect. Lees de vertaling (via google) voor een uitgebreider verslag. Op de foto zie je ook dat het geen probleem is om een maatwerkkast om een deur heen te bouwen.

voorbeeld maatwerkkast babykamer

Als laatste een voorbeeld van een kast op maat (gevonden via google afbeeldingen) met deuren uit een biedemeijer kast. Ideaal wanneer je een bijvoorbeeld een kleinere maatwerkkast gaat bouwen. Ik kan me ook voorstellen dat het tof lijkt om allemaal verschillende deuren van kasten te gebruiken voor een hele wand. Schilder de wand met alle verschillende deuren daarna in 1 tint voor een passend geheel.

* * *

Toch liever een kast kopen? Kijk graag bij onze webshops "kindermeubels"


Bekijk reacties (1)

Ikea kinderkast
18-4-2017

Idee! Maak je eigen bijzondere kinderkast en gebruik daarvoor de Ikea Pax kast. Misschien heb je al een PAX kast die je wilt moderniseren of misschien ga je speciaal voor deze "Ikea Hack" de PAX kast kopen. Lees dan eerst goed de informatie hieronder, die belangrijk is bij de aanschaf van de juiste PAX kast en materialen voor deze "ikea hack".

 

Ikea PAX kast

Jacoline vertelt: De Pax kast met hoogglans deuren hadden we nog en we wilden zoveel mogelijk hergebruiken. Omdat je de hoogglans deuren niet kan schilderen hebben we de deuren via Marktplaats verkocht. De timmerman heeft deuren van underlayment gemaakt. Op zich is dat niet moeilijk, je moet alleen een speciale boor hebben om de scharnieren in te frezen (zie foto). Ik heb daarbij aan de zijkant van de kast een heel dun plaatje hout laten zetten. Omdat ik geen primer gebruikt heb, heb ik een heel dun plaatje hout op maat laten maken en deze tegen de zijkant gelijmd. Daarna mee geschilderd met de schoolbordverf. Want anders krab je de verf er zo vanaf. 

Mocht je geen Ikea PAX kast hebben en er 1 aan gaat schaffen voor deze "hack" dan is het belangrijk dat je de matte variant koopt. Dit hout kan je met een primer (bijvoorbeeld van de Gamma) behandelen. Dit kan je ook met de ombouw van de PAX kast doen en daarna kan je de ombouw verven in dezelfde kleur als de deuren.

Als greepjes kan je kant en klare leren handgreepjes kopen. Jacoline koos de mint pastel groene kleur.

Ikea hack kinderkast

Bekijk de hele kinderkamer - hier -

Ikea hack kinderkast

Ikea hack "kinderkast" styling, idee en foto's door Bibelotte

Detail foto scharnieren zie je hieronder:

Ikea hack kinderkast scharnieren

Hierboven, detailfoto van de scharnieren zodat je ziet hoe die erin gefreesd moeten worden

 

Ikea kinderkast PAX

+ + +

Op zoek naar meer kinderkasten?

Ikea Ivar Hack (een kleinere kinderkast)

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen "kinderkledingkast"

of neem een kijkje bij onze "kindermeubel webshops" (ook vintage kasten!)

kindermeubelen
3-7-2012

Witte kindermeubelen in de kinderkamer. Puur & Basic maar niet simpel en saai. Als je kiest voor witte kindermeubelen dan maak je de kinderkamer spannend door te spelen met verschillende stijlen. Combineer oude met nieuwe meubelen en robuuste met fijne kindermeubelen. Hang voor de afwisseling eens een extra kastje aan de muur en zet een kledingrek neer. Mocht de kinderkamer gedeeld worden dan is dit kinderkamerscherm (nr.7) een grappige uitkomst! Voor de final touch, zie hier een tip voor wit beddengoed!

kindermeubelen

Kindermeubelen 1. Hangkast 2. Kinderkast 3. Kinderkledingrek 4. Houten kinderbankje 5. Ledikant Juniorbed 6. Kinderbureau 7. Kinderkamerscherm Voor originele kinderkamermeubelen shop je verder bij deze webshops

Abonneer op Kast

© Kinderkamerstylist 2010-2019 | Wie is | In de media | Webshops info | Brands info | Voorwaarden | Contact