Speelkamer inrichten
28-1-2016

Antoinette te Pas schreef een gastblog voor ons over haar speelkamer! Hoe kan je een speelkamer bijzonder en eigenzinnig inrichten? Lees de tips en grappige ideeen van Antoinette te Pas en doe unieke (zelfmaak) ideen op!

Gastblog speelkamer

"Ik ben Antoinette en woon in een jaren 30 huis in Arnhem samen met Henk en onze fantastische jongens Teun en Roef. Wij vragen ons soms af hoeveel kinderen we ook alweer hebben. Want bijna dagelijks hebben wij er gemiddeld zo’n vier over de vloer". Sinds afgelopen zomer zijn Antoinette en Henk een bijzonder mooie ruimte rijker. De speelzolder is af! Wat eerst een plek voor het bewaren van rommel was is nu een stijlvolle speelkamer in gymzaal stijl geworden!

Antoinette heeft het bovenste stuk van de schoorsteen er af gebikt en daarna is er netjes omheen gestukt. Op de vloer van de speelkamer liggen underlayment platen die grijs geschilderd zijn. Antoinette heeft de witte ronde lijn zelf op de vloer geschilderd, met behulp van een touw en een potlood heeft ze eerst een cirkel op de vloer getekend.

Speelkamer tips speelkamer inrichten

Verkoopinformatie speelkamer inrichten: Lichtletters Hema | Wit rode deken & grote meetlat via Combitex | Gele kussen Tante Ted | Gele poster Sammy Rose | Lamp papier wereld (REX International)

Antoinette verteld verder; "De zolder was af, dit werd het domein voor de jongens om te chillen, knutselen, bouwen, gamen, tv kijken, in de ringen te hangen enz. Yihaa wat een feest! En wij zouden dan tuurlijk goede afspraken maken over hun nieuwe taak, het opruimen van de zolder. Maar die afspraken zijn niet nodig, de zolder blijft namelijk mooi schoon en opgeruimd. Er wordt namelijk bijna niet gespeeld. En telkens als ik zeg, “gezellig dat jullie er allemaal zijn jongens, ga lekker boven spelen” krijg ik als antwoord: “Nee we blijven liever beneden”. Nu vind ik het stiekem vaak ook best gezellig hoor. En gaan we weer lekker met z’n allen aan tafel zitten voor een potje mens erger je niet of monopoly. En hoe fijn is het voor mij om af en toe even naar de zolder te gaan om wat te werken of te fotograferen en om er toch wel van te genieten dat het zo mooi opgeruimd blijft. Wacht maar tot ze gaan puberen straks, ik denk dat ze niet meer van de zolder zijn af te slaan!'

Jongens-speelkamer via Kinderkamerstylist.nl

Informatie speelzolder | DIY underlayment vloer grijs schilderen en ronde lijn op verven voor gymzaal look. Zoek op Marktplaats naar gymbank, gymmat etc.

>> Benieuwd naar alle foto's van deze coole gymzaal speelzolder? Ga naar "de speelkamer"

Voor meer inspiratie: Kijk ook eens bij ons blog "speelkamer" of "speelzolder"

Of ga naar ons Pinterest board "Speelkamer"

+ Dankjewel Antoinette voor je blog en foto's! Ga naar AntoinetteTP voor meer foto's van haar huis en gezin​!! +

Zelfmaken        Jongenskamer        Speelhoek