Poppenhuizen
19-8-2016

Gastblog door Maaike, Petitefleur -  Vroeger was het niet zo gebruikelijk om een poppenhuis te hebben. Ik ging bijvoorbeeld graag spelen bij vriendinnetjes die een groot knalroze barbiehuis hadden of ik maakte samen met mijn moeder een "poppenhuis" van karton en richte het in met spulletjes die we in huis hadden liggen. Hier is ook veel voor te zeggen en bevordert ook de creativiteit. Ik heb hier niks anders dan goede herinneringen aan. Maar nu mijn dochters de leeftijd hebben bereikt voor een mooi poppenhuis besluit ik op zoek te gaan naar een geschikt poppenhuis. Tegenwoordig hoeft een poppenhuis niet zoveel meer te kosten en er zijn heel veel verschillende stijlen, voor ieder wat wils.

 

Verschillende stijlen poppenhuizen

Klassieke Engelse poppenhuizen (foto hieronder, li boven) vind je via marktplaats of met heel veel geluk bij de kringloop. Je herkent ze aan de vele details en een romantische stijl. Deze poppenhuizen staan heel mooi op een echte meidenkamer. Maak zelf een bijzondere houten vloer van verfmengstokjes. Lijm de stokjes vast op de bodem met een lijmpistool. Als meubeltjes zijn de meubels van Maileg heel mooi. Ze hebben dezelfde sfeer als het huis en zijn vrij groot, wat erg prettig is want hierdoor kunnen kinderen er al op vroege leeftijd mee spelen.

poppenhuis lundby en poppenhuis klassiek

Foto linksboven en rechts (via Pinterest) zijn een voorbeeld van Klassieke engelse poppenhuizen | Foto linksonder is een Lundby Gothenburg poppenhuis via Stefaniejansen.net (met leuke tips)

De Lundby Gothenburg komt uit de jaren '70. Dit is een eenvoudig en modern poppenhuis. Met een likje verf en wat mooie behangetjes is hij helemaal van deze tijd te maken. Je kan ervoor kiezen om meubeltjes te verzamelen via bijvoorbeeld marktplaats of rommelmarkten, maar je kan ze ook eventueel zelf maken. Behangetjes in een poppenhuis hoeven overigens niet perse echte behangetjes te zijn. Vaak is mooi inpakpapier van wat steviger materiaal ook een goed alternatief, of denk aan de tussenbladen van flow magazine, die hebben vaak prachtige printjes.

 

Moderne poppenhuizen

De poppenhuizen van Rock and Pebble zijn net even anders als andere poppenhuizen en zijn bedoeld voor de echte design-liefhebber. Niet alleen zijn de poppenhuizen zonder giftige stoffen en duurzaam gemaakt, ze prikkelen ook de fantasie van je kind en ze zien er prachtig uit. De poppenhuizen zijn minimalistisch en hebben de vorm van een Appel, Peer of Olifant.

Moderne poppenhuizen

Foto links boven Ferm Living poppenhuis (niet meer leverbaar) | Foto links midden Ikea | Foto links onder en midden Rock& Pebble poppenhuis

Ferm living poppenhuis

Het allernieuwste poppenhuis van Ferm Living (binnenkort leverbaar!)

Het poppenhuis van Ferm living is modern en helemaal van deze tijd. Wat leuk is aan dit poppenhuis, je richt hem helemaal zelf in naar je eigen smaak. Het poppenhuis is gemaakt van Blond hout, dus je kan ervoor kiezen om het poppenhuis zo te laten of om het een sfeervol kleurtje te geven of te voorzien van een grappig behangetje hier en daar. Voor de vloeren is plakplastic ook een idee maar let erop dat het vloeroppervlak dan wel glad moet zijn.

Ikea heeft tegenwoordig ook poppenhuismeubels die je neer kunt zetten in de "Kallax" kast. Het mooie van de Kallax kast is dat je het poppenhuis zo groot kan maken als je zelf wilt en als er niet met het poppenhuis gespeeld wordt dient het weer als kast.

Poppenhuis maileg meubeltjes

Foto's poppenhuis inspiratie via LittleLinzi en Maileg poppenhuismeubeltjes via Vila Hoera

Voor meer inspiratie op het gebied van poppenhuizen vind ik het instagram account van LittleLinzi heel erg inspirerend. Ze richt de poppenhuizen in op een eigentijdse moderne manier en je vindt er ook de nieuwste musthaves op woongebied, maar dan in mini versies.

Extra tips:

- Misschien ben je ook op zoek naar een poppenbed?

- Kijk ook bij "liefs van liesje" voor een vintage poppenhuis

- Het merk Djeco heeft ook bijzondere poppenhuismeubeltjes!

- Wist je dat je ook heel leuk een poppenhuis in een vintage hangkastje kunt maken? Kijk graag eens bij "Poppenhuis zelf maken"