Kinderkamer kleuren 2015
22-1-2015

Onder mijn laatste blog kreeg ik de vraag wat de kleurentrends 2015 voor de baby- en kinderkamer zijn. Leuke vraag! Ik ben geen trendwatcher maar zie natuurlijk wel veel nieuwe collecties en inspiratie beelden voorbij komen. Ik werk veel op gevoel en dit zal vast beïnvloed worden door alle kleuren en materialen die ik om mij heen zie. Aan de hand van deze informatie plaats ik nu mijn persoonlijke "kinderkamer kleuren 2015" blog. 

 

Voor mijn gevoel wordt het zachte celadon blauw overgenomen door (donkerder) groentinten. Meer mosgroen, en grijsgroen gecombineerd met nude/poederroze en voor de jongens gecombineerd met diep donkerblauw. Ik heb de kleurcodes onder mijn blog gezet zodat je de verfkleuren zelf toe kunt passen. Ik vond op het web de illustratie (rechtsboven) van Rebecca Green. De illustratie nam ik als basis voor dit blog. Ook de afbeelding linksboven (die ik vond op Pinterest, bron onbekend.... ) spreekt mij aan door de donkere kleuren. Al eens gedacht om een kleine wand in krijtverf te schilderen?

 

De donkerder kleuren combineer je met licht behang (bijvoorbeeld de getoonde van Ferm Living) met een schetsachtige illustratie daarop in dit geval van tipi's, wigwammen en veren. Als je inderdaad donkere kleuren gebruikt voor kindermeubels en muren dan kies je voor de accessoires basic kleuren en materialen zoals het maanlichtje van grijs jersey (glow in the dark licht!!) en het grijze vloerkleed met de olifant. Geef een swing aan het kamertje door een vintage look bloemenprint toe te voegen in dit geval zoals het hartenkussentje. Zo'n bloemenprint kan je ook als stof voor het gordijn of beddengoed gebruiken.

kleuren babykamer en kinderkamer 2015

 

Verkoopinformatie Kleuren 2015: 1. Inspiratie beeld gevonden op Pinterest | 2. Gebruikte kleuren, van boven naar beneden: Zacht groen: K2.10.70 (Sikkens kleur kan je mengen in Flexa muurverf) Diep donker blauw U0.30.16 (Sikkens kleur kan je mengen in Flexa muurverf) Mosgroen Energizing Moss 7085 Flexa | Nude roze D6.07.77 (Sikkens kleur kan je mengen in Flexa muurverf) | 3. Illustratie Rebecca Green | 4 & 5 kussens Numero 74 | 6 Behang Native Ferm Living | 7 Maantje lamp glow in the dark| 8. Vloerkleed olifant | 9 Muursticker veer (leverbaar in kleur naar keuze)