Kinderkamer inrichten
30-5-2013

Kinderkamer inrichten. Soms kom je een afbeelding in een magazine of online tegen waar je onwijs veel inspiratie van krijgt. Zó, wil jij de kinderkamer inrichten. Maar hoe doe je dat? Waar koop je al die spulletjes? Met dit blog wil ik graag laten zien dat je niet alles exact van het plaatje hoeft over te nemen en toch dezelfde sfeer creeërt. En daar gaat het uiteindelijk om. Je ben gevallen voor de sfeer van het plaatje. En dus geeft het niet als jij de kinderkamer anders in gaat richten, maar wel in dezelfde stijl.

 

Kinderkamer inrichten, tips.

De kinderkamer inrichten. Ik geef je een aantal tips. Kijk goed naar de afbeelding en zoek produkten van dezelfde materialen en produkten in dezelfde kleuren of soortgelijke prints bij elkaar. In de afbeelding links boven (Numero 74) zie je veel verouderde kleuren. Bij het zien van het bloementapijt denk ik aan een vloerkleed of behang. Wanneer je "vintage bloemenbehang" als zoekterm op Google (of Marktplaats) intoetst komen er veel voorbeelden. Ik stuitte hierdoor op het vintage bloemenbehang van de afbeelding rechtsboven. Het bloemetje is heel anders maar de kleuren en de sfeer komen overeen.

We kijken verder naar de afbeelding. Zo'n ruige muur kan je moeilijk nabootsen maar je kunt wel zoeken naar produkten die een soortgelijke kleur hebben. Op de site van Urban Outfitters (helaas niet in NLD leverbaar) kijk ik vaak naar vloerkleden en ook deze keer hadden ze het perfecte kleed (afb. links onder ZIG ZAG kleed).

We gaan verder met de meubelen. Op de foto zien we (donker) metaal, dit is bijvoorbeeld geschikt voor een kinderbed. Online ga je op zoek naar een metalen (spijlen)bed. Het kledingrek en de vlaggetjes zijn van Numero 74, daar hoef je niet naar opzoek :-) Voor geschikte meubelen kijk je bij kindermeubels. Hier vind je brocante, vintage, steigerhout of strak in de lak meubelen. Voor het inrichten van deze kinderkamer komen we uit bij de meubelen van de Fabricage (kast afb. midden boven). Op de afbeelding zie ik ook nog een wit tapijtje op de grond. Ik toets bij google schapenvacht in en kom uit bij de Ikea. Tot slot pik je een aantal kleuren uit je sfeerfoto die je terug laat komen op de muur (muurverf) of verf een meubelstuk in een kleur uit de foto.

Kinderkamer inrichten

In welke stijl ga jij je kinderkamer inrichten? Veel inspiratie gewenst! X kinderkamerstylist

 

- Helaas zijn de linkjes niet meer werkzaam, ivm een ouder blog. Lees graag onze nieuwste kinderkamer blog's -